Необходими са ви дюли, захар на вкус, малко мед, канела и орехи. Продуктите слагах на око, за това нямам точни мерки, а и не са необходими.
Измивате, почиствате и нарязвате дюлите на парчета (хапки). В подходяща по-голяма тавичка ги изсипвате, посипвате ги със захар според вкуса ви, малко канела и нарязаните на едро орехи. Обърквате добре и слагате във фурната.
Дюлите си пускат сок, така че вода не ви е нужно да сипвате в тавичката. От време на време разбърквате и печете до омекване и запичане на дюлите.
Поднасяте ги топли залети с малко мед отгоре :)
Вкусно и лесно!
А от изрезките на дюлите става страхотно желе, така че не ги изхвърляйте!
Няма коментари:
Публикуване на коментар