Много популярно ястие в Египет, а и в
целия арабски свят, а аз го преоткрих съвсем скоро, и то съвсем случайно. Чудесна гарнитура е, а който е на диета може да го консумира и като основно ястие :)
Предполагам вида на ориза е от значение, но аз използвам български, и също става много вкусно.
Продукти:
1 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. фиде
60 мл. олио (масло)
60 мл. олио (масло)
2 1/2 ч. ч. вода
сол, черен пипер, риган на вкус
СТЪПКИ:
СТЪПКИ:
1. Измиваме ориза под течаща вода ( докато водата се избистри) и се отцежда.
2.В дълбок съд се загрява олиото (маслото) и запържваме фидето до кафеникаво, внимавайте да не го загорите.
3. Прибавяме ориза и разбъркваме с фидето и позапържваме отново заедно за кратко.
4. Прибавяме водата, сол, черен пипер, риган на вкус и се разбърква.
5. Покриваме съда с капак и оставяме на тих огън да се свари и да си поеме водата.
В
зависимост от вида на ориза, с който правите ястието, може да се
прибави повече или по-малко вода.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар