Обичате ли меденки? В блога имам една страхотна рецепта за тях, стават вълшебно вкусни, слепени с мармалад или не, резултата е превъзходен. А ако добавим и малко орехи стават пък още по-вкусни! Опитайте!!
Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 с.л. канела
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 с.л. канела
1 ч.л. сода за хляб
3 с.л. мед
2 ч.ч. орехи (смлени или счукани на дребно)
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. брашно
СТЪПКИ:
1. В подходяща купа чукваме яйцето и прибавяме захарта, объркваме добре с вилица.
2. Прибавяме олиото, канелата, меда и орехите. Объркваме всичко добре отново с вилица (или лъжица).
3. Пресяваме си брашното и го добавяме по-малко към сместа, заедно със содата.
4. Объркваме добре всичко, получава се лепкаво тесто. Ако е твърде лепкаво добавете още малко брашно, най-много още 1 ч.ч. Оставяме го в хладилника за 30 минути да стегне.
5. От стегнатото тесто оформяме топчета малко по-малки от орех и ги нареждаме в тавичка покрита с хартия за печене.
6. Печем в
предварително загрята фурна на 180 градуса, до зачервяване. Внимавайте,
защото можете бързо да ги изгорите, опичат се бързо.
7. Оставете ги за кратко върху хартията за печене и ги оваляйте в пудра захар.
7. Оставете ги за кратко върху хартията за печене и ги оваляйте в пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар