1 декември 2013 г.

Обърнат сладкиш с компот от дюли


Дюлите вече са в изобилие през този сезон! Ако имате пък компот от дюли, можете да си направите вкусен, сочен сладкиш. Може би сте чували, и дори сте правили обърнат сладкиш с компот от праскови, е аз го замених с компот от дюли и пак се получи голяма вкусотийка.


Продукти:

4 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилиа
1 компот от дюли




СТЪПКИ:

1. Разбиваме яйцата със захарта добре, прибавяме брашното пресято с бакпулвера и ванилията.
2. Включваме фурната да загрява, а през това време си приготвяме подходяща тавичка или форма с падащо дъно.
3. Намазваме дъното с масло (или маргарин) и отгоре подреждаме плодовете (дюлята) от компота, както на вас ви харесва.
4. Слагаме във фурната до пълното разтапяне на маслото.
5. Изваждаме от фурната, внимателно изливаме върху плода кексовата смес и отново връщаме във фурната да се пече на 160-180 градуса.
6. Печем до златисто, като проверяваме с дървен шиш дали е готов.
7. Като се опече сладкиша, го обръщаме в подходяща десертна чиния (плодовете така остават отгоре), изчакваме да поизстине, и го заливаме със сока от компота.
8. Дайте му малко време хубаво да се напои и можете да си хапнете един вкусен и сочен сладкиш с дюли.



Няма коментари:

Публикуване на коментар