9 декември 2013 г.

Пилешка супа

Една супичка, която ще ви сгрее не само в студените зимни дни, или когато сте болни ще ви накара да се почувствате по-добре! 




Продукти:

пилешко месо - 2 бутчета
2 средно големи картофа
1 морков
1 малка глава лук
шепа фиде
сол и черен пипер (по желание и на вкус)
1/2 връзка магданоз





СТЪПКИ:

1.
В голяма тенджера слагаме около 2 литра вода,. добавяте пилешкото месо и сол на вкус. Колкото повече е пилешкото месо, толкова по-силен ще стане бульонът, а супата ще стане още по-вкусна. Отстраняваме периодично образувалата се пяна. Проверяваме с вилица дали е сварено.
2. След като се свари пилето изваждаме месото от бульона и го прецеждаме.
3. Измиваме и почистваме зеленчуците и ги нарязваме на малки кубчета (моркова и лука може да настържем). . Слагаме моркова и лука в бульона да поврат малко, след това картофите и накрая натрошеното фиде, слагаме черен пипер на вкус и варим до пълното сваряване на фидето и картофите.
4. Обезкостяваме свареното пилешко месо, накъсваме го на дребно и го добавяме към супата. Оставяме да поври още малко. След като е готова супата нарязваме на ситно магданоза и поръсваме отгоре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар