Един по-различен начин да поднесем крем карамела .... в ябълка :)
Продукти:
500 мл. краве прясно мляко
4 броя яйца
1/2 ч.ч. захар
1 пак. ванилия
4 броя яйца
1/2 ч.ч. захар
1 пак. ванилия
СТЪПКИ:
1. Измиваме ябълките и от
горната страна, където е дръжката им, изрязваме капачетата.
2. Издълбаваме
ги с лъжица, като оставяме около 5-7 мм дебелина на стените и внимаваме
да не пробием дъното.
3. Подреждаме ябълките в тавичка, застлана с хартия за печене.
3. Подреждаме ябълките в тавичка, застлана с хартия за печене.
4. Добавяме яйцата едно по едно в купа, прибавяме захарта и разбиваме до получаване на хомогенна смес. Прибавяме млякото и ванилията и отново разбъркваме сместа с телена бъркалка.
5. Пълним ябълките с яйчната смес до ръба. Внимателно ги пренасяме във
фурната, предварително загрята на 175 градуса.
6. Печем до златист и стегнат крем.
6. Печем до златист и стегнат крем.
Поднасяме охладени.
Няма коментари:
Публикуване на коментар