5 декември 2013 г.

Крем карамел в ябълка

 Един по-различен начин да поднесем крем карамела .... в ябълка :)





Продукти:

12 броя  ябълки
500 мл. краве прясно мляко
4 броя яйца
1/2 ч.ч. захар
1 пак. ванилия


СТЪПКИ:

1. Измиваме ябълките и от горната страна, където е дръжката им, изрязваме капачетата.
 2. Издълбаваме ги с лъжица, като оставяме около 5-7 мм дебелина на стените и внимаваме да не пробием дъното.
3. Подреждаме ябълките в тавичка, застлана с хартия за печене. 
4. Добавяме яйцата едно по едно в купа, прибавяме захарта и разбиваме до получаване на хомогенна смес. Прибавяме млякото и ванилията и отново разбъркваме сместа с телена бъркалка.
5. Пълним ябълките с яйчната смес до ръба. Внимателно ги пренасяме във фурната, предварително загрята на 175 градуса. 
6. Печем до златист и стегнат крем. 

Поднасяме охладени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар