5 декември 2013 г.

Точено руло с мармалад и орехи


Вкусно точено руло с домашен мармалад (сладко от сини сливи или любимото ви домашно сладко), малко орехи и направено с много любов. Скрийте си няколко парченца и за следващия ден, за да се насладите на още по-невероятния му вкус :)





Продукти:

2 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
брашно за меко тесто - около 700 г
1 бурканче сладко по желание (в моя случай е със сини сливи)
1 ч.ч. смлени орехи 



 СТЪПКИ:

1. Замесваме меко тесто от посочените продукти, като първо разбиваме яйцата със захарта.
2. Погасяваме содата в киселото мляко и го прибавяме към яйцата. После добавяме мазнината и брашното заедно с бакпулвера.
3. Разделяме полученото тесто на две топки, които разточваме на продълговати кори. От това тесто излизат две големи рула.
4. Покриваме ги със сладкото по избор и поръсваме с ореховите ядки.
5. Навиваме корите на рула. Слагаме ги в подходяща тавичка, покрита с хартия за печене. 
 6. Печем ги до зачервяване в умерена фурна. 

     По желание поръсваме готовите рула с пудра захар. 

 Аз я бях свършила, но и така рулото се изяде за минути!

Няма коментари:

Публикуване на коментар